Невероятна и здравословна пица

pizza

Винаги, когато човек се замисли за разкошна пица 1-то нещо, изскачащо в главата му, нормално е „нездравословна”. Пицата за щастие може спокойно да стане значително полезна, в зависимост от това как се прави и нейните съставки.

Рецепта за полезна пица е много елементарна и се привежда до подбора на коректните компоненти. Точно преди да почнете да се тревожите за гарнитурата, е нужно да се замислите за тестото. Ще намерите много различни видове тесто, но такова без глутен би гарантирало, че всеки един би могъл да се радва на Творението ви. За огромно съжаление голям брой от тестото за пица с липса на глутен са с един проблем – отвратителни са на вкус. Тестото за пица с липса на глутен обикновено е много тестливо или прекалено хрупкаво и ронливо. Откриването на крехкият баланс между двете е понякога адски трудно. Добрата рецепта е точно тази, включваща различни видове брашно например брашно тапиока, сорго брашно или от кафяв ориз. Другите добавки например морска сол, кафява захар, зехтин и оризов оцет ще добавят приемлив вкус към тестото и ще предотвратят да изсъхне прекалено много.

Веднъж като свършите с тестото може спокойно да почнете с гарнитурата – тънка или дебела, кръгла или квадратна. Добрата рецепта е точно тази, която не изсушава гарнитурата твърде много. Запичате докато тестото се набъбне, точно тогава извадете и добавете всички останали съставки. Сосчето за пица е несъмнено изключително важен. Вече можете да намерите органични сосове за вашата пица през интернет и в отделни специализирани в сферата магазини. Можете спокойно да си го направите сами, като изберете точните доматки, добавите билки и чесън и пасирате в кухненски робот. Вие определяте гъстотата на соса и точно какви добавки ще се ползват, като това би могло да ви даде по-лют или по-сладък вкус. Плюса от самостоятелно изготвен сос е точно това, че не се образуват завишени стойности на натрий или захар, намиращи се в бурканните версии.

Относно сиренето – козе сирене и моцарела са класически. Бихте могли да позлвате много или малко. Налице са варианти, като използват обезмаслено мляко, избягвайки допълнително количество на мазнини, от което нямате никаква нужда. Сиренето е хубаво да обхваща повече пица, доставяйки Ви чудесния вкус, който желаете. Гарнитура могат да бъдат зеленчуци, като се започне от моркови и се стигне до гъби. Използването на повечко различни всеки път би ви помогнало да намерите на кои от тях да се наслаждавате повечко.

Върнете всичко това в печката, докато сиренето се разтопи и се получи невероятна, полезна пица, създавайки от нулата.

Ако всичко до тук ви изглежда сложно, можете спокойно да се доверите на Мелниците и техните невероятни пици с добра възможност за изпращане до вашия собствен дом!

Вижте сайта ни: https://www.knight.bg/superfood