Рисунките, като част от интериора у дома

abstract paintingsИлюстрация, като важна част от вътрешното оформление на Вашата спалня

Спалното помещение не е само пространство, където спите, а и и местенце за отдих. Много мъже и жени, още повече студенти и хора, обитаващи скромни домове, съчетават всекидневна и спалня в едно. В точно такива апартаменти линията между дневната и спалнята се премахва. Не мислете, че в спалното помещение няма нужда от украса, напротив. Реално в спалнята всеки един прекарва голяма част от времето си. Затова точно тук също е необходимо да се обърне внимание на декорацията и обзавеждането.

Илюстрациите в спалното помещение, а и не само там, но и в цялото жилищно помещение, като му придават Вашата лична нотка, възприятието Ви към нещата от живота, Вашата гледна позиция…
Изборът на мебели в спалното помещение, съчетаването на цвета на стената с цвета на завесите или щорите… и в конкретния ред на мисли следва момента и за рисунките за декориране. Помещения без абсолютно никаква декорация за стена изглеждат недовършено и безлично. Какви точно илюстрации ще поставите в стаята си се свежда до индивидуален вкус и, също така до обстановката на помещението. Към модерните вещи прилягат примерно утопични платна, пролетни илюстрации, картини в бяло и черно или “SPA” изображение за стена. За подбора на платно е възможно да се помисли и върху практичната страна на спалнята, а именно спокойния сън.

Рисунка, като част от интериора на кухнята ви
На всяка една стая е възможно да поставим различни пейзажи за украса, като картина в готварското помещение по-рядко откриваме. Кухненското помещение в точно това отношение, е тежка за украсяване – тя си има строго дефинирана роля. Помещението често пъти е доста малко и стените са почти напълно заети, като допълнително усложнява слагането на платно. Огромна част от кухнята е заета от домакински уреди, рафтове, шкафове и работен плот, точно за това в кухнята не остава много място за украса. Въпреки всичко, който има желание да създаде удобство в своята кухня, е в състояние да направи точно това с правилните илюстрации.

Картините в кухнята не са сухи.
В нета, както и в магазините за мебели вече се предлага огромен подбор от илюстрации с точния дизайн. Главно за кухненското помещение се предлагат изображения с мотив, като идеално се вписва в дадената обстановка. Точно това реално могат да са картини на зеленчуци и плодове, кафе, чай или бутилка вино.
За закачването на рисунката е нужно да вземе в предвид разстоянието до печката, тъй като там е възможно тя да се повреди или изцапа. Картината също не бива да е много голяма, защото стеснява кухненския облик.

За готварските помещения, където са с плочки на стените, главно край чешмата, съществува различен метод за украса. По плочките биха могли чудесно да се поставят стикери с подходящи мотиви и така да се освежи стаята.